Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyulladáscsökkentő étrend és életmód

Ár:
4.999 Ft (4.761 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 50
Elérhetőség: 50 db raktáron
Szállítási díj: 1.790 Ft

Szállítási idő/Ár

Szállítással Kapcsolatos Infó Árral Kapcsolatos Infó

Várható Szállítási idő:

2-6 munkanap!

A fekete színű ár:

A könyvre nyomtatott ár

A piros színű ár:

Online ár.

 

Menny.:db

Listamester

Most tiéd lehet az 500 Ft os kupon!
Iratkozz fel hírlevelünkre és a következő vásárlásnál fel is használhatod az 500 Ft-os ajándékutalványod:
 
 
 

Leírás

Rohanó, stresszes hétköznapjainkon kapkodva étkezünk, nagyarányú szénhidrát- és cukorfogyasztás mellett étrendünk javarészt feldolgozott, tartósított élelmiszerekből áll. Az alapanyagok kiválasztásakor nem követjük az évszakok és napszakok változását, késő este is bőségesen vacsorázunk, sokat nassolunk, és így folyamatosan dolgoztatjuk az inzulinháztartásunkat. Az esti étkezések megzavarják a biológiai folyamatainkat, az alváshoz és ezáltal a szervek és sejtek regenerálódásához nélkülözhetetlen biokémiai rendszereinket. Ráadásul folyamatos információáradattal terheljük a szimpatikus idegrendszerünket és ezáltal hormonműködésünket. Ez a könyv a változtatás lehetőségét kínálja nekünk. Ám ahhoz, hogy megérthessük, milyen étkezési és életmódbeli változtatások szükségesek az egészséges életvitelhez és a krónikus betegségek megelőzéséhez, át kell tekintenünk szervezetünk működésének alapjait. Meg kell ismernünk a „néma betegség", azaz a krónikus gyulladás kialakulásának körülményeit, emésztőrendszerünk működését, valamint azokat a környezeti tényezőket, amelyek hozzásegítenek bennünket az egészség eléréséhez. Ez utóbbiakhoz tartozik az étkezési ritmus, a stresszkezelés, a nyugodt alvás vagy a regeneráció. Mindez elvezet minket egy olyan étkezési irányzathoz, amely Magyarországon még kevéssé elterjedt, ám a külföldi gyakorlatban kifejezetten eredményesnek számít. A gyulladáscsökkentő étrend alapja a nehezen emészthető, a belekben könnyen fermentálódó szénhidrátok kiküszöbölése. Rubin Eszter író, gasztronómus 65 gondosan összeállított és ínycsiklandó receptjét Farkas-Boross Zita funkcionális táplálkozási tanácsadó összefoglalója egészíti ki a diéta elméleti alapjairól. Újszerű megközelítésük segít eligazodni a helyes alapanyagválasztásban, amely nagymértékben javíthatja az új népbetegségek: a SIBO-hoz, az IBS-hez és a refluxhoz kapcsolódó emésztési problémákat. A változatos és tápanyagdús ételeket a szerzők a különböző szénhidrátok – különösen a keményítők – bélrendszerre gyakorolt hatásainak figyelembevételével válogatták össze, emellett természetesen nem tartalmaznak gyulladáskeltő hatású alapanyagokat: glutént, tejet és tejterméket, tojásfehérjét, élesztőt, szóját, kukoricát, napraforgóolajat és hozzáadott cukrot, így a könyv az összetett táplálékallergiában/-intoleranciában érintetteknek is óriási segítséget nyújt. Itt az idő, hogy ne másoktól várjuk a megoldást életminőségünk javítására: ismerjük fel a lehetőségeinket, és vegyük saját kezünkbe a gyógyulásunkat. Jaffa Kiadó Kft. Életmód 220 oldal Kötés: kartonált ISBN: 9789634754695 Szerző: Rubin Eszter Kiadás éve: 2021

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!